Calibris Erkend Leerbedrijf
Algemeen Nut Beoogde Instelling

FROM THE BLOG

Lisanne – Afstudeerproject over armoede op Lombok

In januari tot en met mei 2014 ben ik als student Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij Anak Bangsa Foundation in Lombok werkzaam geweest.
Samen met Linda (medestudent) heb ik bij ABF mijn scriptie geschreven. We deden onderzoek naar wat de ouders van de kinderen van de Anak Bangsa Foundation zelf al deden om uit de armoede te komen. Daarnaast onderzochten we hoe ABF de ouders kon ondersteunen en schreven we hiervoor een aanbeveling.
Ik heb dit als een bijzondere tijd ervaren. Afstuderen in het buitenland en bij een stichting die een passie heeft om kinderen een betere toekomst te bieden! En mede door het onderzoek ook een aanbeveling te schrijven die ABF weer kon gebruiken voor in de toekomst.

Tijdens ons onderzoek hebben we goede begeleiding gehad van Wawan onze coach. Daarnaast werden we ook geholpen door andere medewerkers van ABF. Zo deden we interviews bij de ouders thuis en vertaalde de medewerker van ABF het Bahasa naar het Engels en omgekeerd. Zo konden we toch in contact en gesprek komen met de ouders. Het afstuderen in Lombok bij ABF was een bijzondere ervaring, omdat je zo uit je comfortzone wordt getrokken. Je komt in een andere wereld en je hoort de persoonlijke verhalen van deze ouders. Een wereld die zo vaak zo ver van je bed staat, maar door deze ervaring heel dichtbij wordt gebracht. Naast het westerse leven is er ook een heel ander leven. Mensen die leven in armoede. Maar mensen die zeker niet minder zijn dan u, jij of ik. Ondanks de ellende die ze soms hebben meegemaakt of nog steeds meemaken hebben ze veelal hoop, kunnen ze nog lachen en kunnen we veel van hen leren. En daarnaast maakte het mij dankbaar voor het leven wat ik heb!
Een tijd die naast onderzoek ook veel gezelligheid meebracht! Gezelligheid van het team tijdens of buiten werktijd. En niet te vergeten het prachtige eiland Lombok waar je in je vrije tijd enorm van kan genieten!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *